Dit is Tante Ann

Mijn naam is Anne. Een spontane, directe, Rotterdamse meid en creatief coupeur. Ik besteed het liefst mijn dagen achter de naaimachine en maak de mooiste creaties voor mezelf maar nog liever voor anderen. Hoe dit allemaal is ontstaan vertel ik je graag.

Begin 2016 vroeg ik aan mijn moeder of ik haar oude naaimachine mocht lenen voor het maken van onze carnaval kostuums van dat jaar. We hadden het idee om als tropische fruitsalade verkleed te gaan en wilden de kostuums zelf maken. In mijn jonge jaren zat mijn moeder regelmatig achter de naaimachine en had ik het nodige bij haar afgekeken. We begonnen aan onze kostuums en creeërden een prachtige aardbei, ananas en groene appel. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot om verder te experimenteren en ik kocht mijn eerste eigen naaimachine.

Ik begon aan een naaicursus in Rotterdam en naaiden de mooiste kledingstukken voor mezelf. Ik heb altijd een moeilijke maat gehad en het voelde bevrijdend om kleding echt op maat te hebben. Ik wilde hier meer mee doen, ook iets kunnen betekenen voor anderen en mensen laten stralen. Mijn motto is, je hoeft geen perfect figuur te hebben om er fantastisch uit te zien.

Via mijn naaidocent kwam ik bij de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam, waar ik in september 2018 ben begonnen aan een opleiding tot meestercoupeur. Uiteindelijk heb ik hier twee jaar lang met veel plezier op school gezeten en heel erg veel geleerd. In maart 2019 werd ik aangenomen door mijn oude naaidocent Caroline Vogel in het Naaicafé in Rotterdam om de beginnerscursussen en kindercursussen over te nemen. De interactie met geïnteresseerden vind ik fantastisch en het is leuk om je eigen passie over te dragen aan anderen.

Rond deze tijd begon ook het idee van Tante Ann te groeien. Eigen producten ontwikkelen tot mini collecties en zelf wat lessen of workshops geven. Vanaf januari 2020 heb ik een eigen atelier in Rotterdam waar ik over alle middelen beschik om projecten uit te voeren maar ook zelf lessen te geven.

Wie had ooit gedacht dat dit grote avontuur begon bij een tropische fruitsalade!


Contactgegevens

  • tante.ann.rotterdam@gmail.com
  • +31 (0)6 134 617 74

Bezoekadres

  • K.P. van der Mandelelaan 9-35 (ruimte 4.05)
  • 3062 MB Rotterdam

%d bloggers liken dit: